Mindesten indvies grundlovsdag

Som tiden dog går - det er allerede 3 år siden, at Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen besøgte Ruds Vedby i anledning af byens 700 års jubilæum.

En pragtfuld sommerdag den 13. juni 2007 blev en ganske uforglemmelig dag for alle borgere i Ruds Vedby.
Majestæten med følge ankom til Ruds Vedby med tog, de besøgte Søparken, de besøgte Vedbygaard, Borgspillet stod med fine dragter på og børn og voksne stod langs vejene, vinkede til Dronningen og kippede med flaget – jo det var på alle mulige måder en mindeværdig dag, et højdepunkt blandt mange af årets uforglemmelige øjeblikke.

Det er en dag vi ser tilbage på med stor glæde – en dag værd at huske på - også for de generationer der skal tegne Ruds Vedbys historie i fremtiden.
Derfor er der blevet lavet en sten – til minde om en speciel dag i Ruds Vedby.

Murermester Jens Kristian Hansen, Dyndingen, Reerslev har sponseret stenen, Stenhuggerfirmaet Danstein A/S har sørget for det praktiske med teksten på stenen og Jean Kristensen har sammen med Martin Nielsen sørget for at transportere stenen og har støbt fundamentet, så nu står den sikkert og godt foran kirken og venter på at blive afsløret.

Kom til mindestensindvielse grundlovsdag lørdag den 5. juni 2010 kl. ca 13.50 – det sker ved parkeringspladsen lige foran kirken.

Marianne Agerholm

Mindestenens vej til Ruds Vedby

Stenen bliver hentet hos murermester Jens Christian Hansen, Dyndingen, Reerslev, som har sponseret stenen.

Foto: Ruds Vedbys historie