Pinsegudstjeneste ved Kongsgården:

"Det holdt tørt"

Vejret viste sig fra sin pænere side da omtrent 100 mennesker samledes til provstiets friluftsgudstjeneste under åben himmel - det havde ærligt talt ikke set helt så lovende ud, da jeg stod op tidligt mandag morgen, sikke det silede ned.

Så forventninger om en udendørsgudstjeneste i mudder og sjask var ikke så store, da familien drog til Kongsgården, men da vi kom derned, så blev vi mødt af en smilende præst Janne Meibom fra Klostermarkskirken i Ringsted, der netop havde kikket på DMIs oversigt.

Vi holder gudstjeneste udenfor sagde hun, for nu bliver det nemlig fint vejr. Og det blev det - og vi fik sunget pinsesalmer, fik nydt gospelkoret Good News, fik lyttet til en flot prædiken og var vidner til en voksendåb og jo - så var vi til nadver med dejligt duftende brød og vin.

Dejligt var det også at se, at Ruds Vedby sogn trods den pænt lange tur var repræsenteret ved Kongsgården - en alt i alt dejlig dag.

Marianne Agerholm

Fotos: Ingrid Salinas