Sogneudflugt lørdag den 12.juni 2010

Afgang kl. 13 fra P- pladsen ved kirken – hvor bussen var fyldt helt op 48 personer – super dejligt.
God stemning fra start, hvor chaufføren samt vores formand bød velkommen – fortalte lidt om turen – samt at vi havde bestemt godt vejr – når vi nåede Dragør – for her var det regnvejr og meget blæsende.

Undervejs blev vi underholdt af Hans Aage Nielsen, som i mange år boede på Amager, derved kendte han rigtig meget til ”øen” hvortil vi skulle. Han havde taget billeder samt en platte med, som blev sendt rundt i bussen.

Se alle billeder fra turen, klik her

I kongelunden gjorde vi holdt – solen skinnede – vi fik kaffe og Ruths muffins – UHM. MEN sikken en larm – flyverne fløj lige over hovedet på os.

Videre til St. Magleby kirke, hvor vores guide Hugo stod og ventede på os, en meget stor kirke med plads til 450 mennesker – på kirkegården besøgte vi John Mogensens gravsted.

Turen gik videre til Dragør, hvor vi blev sat af bussen nede ved stranden, så gik turen ellers op gennem byen – alle de små stræder og gade – hvor Hugo på bedste vis fortalte om huse, gade og stræder – hvem der boede her og der – viste os en enkelt gammel gåselem – og fortalte historien om dette.

Vi endte ved Dragør kirke, hvor vi var så heldige at overvære et bryllup ( var dog slut – brudepar skulle ud og køre i en mægtig stor limousine)- Gik rundt på kirkegård, hvor vi besøgte Dirch Passers gravsted.
Inde i kirken fortalte kordegnen om kirken og Dragør, hvilket hun gjorde ret humoristisk – som hun sagde, så var hun med til at passe denne lille biks!!  Lille var den da bestemt ikke – meget flot med maleri på loftet og hvælvinger. Brochure var lagt frem, som vi bare kunne tage.

Så kunne vi vælge at tage bussen til Dragør Fortet, hvor vi skulle spise, eller gå med Hugo videre gennem byen. Det var vist fifty fifty – videre gennem byen og ned til strande, hvor vi til sidst kom hen på havnen, hvor Hugo igen kunne fortælle en masse. Så hen til Dragør Fort, hvor bussen og de andre ventede på os – og nu var vi godt nok tørstige – så det var godt der var øl og vand med bussen.

Kl. 18.30 gik vi over hvor vi skulle spise – en restaurant ude i vandet!!!  Men det gik alle kom ombord. Varmelamper blev tændt, så vi kunne holde varmen. Middag bestod af enten stjerneskud eller pariserbøf, hvortil vi selv købte drikkevare.

Det tog lidt tid med serveringen, maden blev tilberedt i andet hus – det så skægt ud, når de kom løbende med tallerkener, hvor salat m.m. fløj af – da det blæste rigtig meget. Men maden var lækker og dejlig varm, når vi fik den, og det var jo godt.

Hugo samt ejeren af Fortet fortalte om området, hvor vi senere kunne komme ind i Fortet og se de store maskiner – OG ja vi så brudeparret igen – de holdte nemlig bryllupsfest på Fortet.

Kl. ca. 20.30 mødtes vi i bussen igen – og turen gik hjemad – hvor vi snakkede – hyggede og sang.

Det blæste helt vildt – men det holdt tørvejr – super dejlig – og en skøn dag.

Pia Sterregård