Konfirmandtræf i Roskilde Domkirke

Onsdag den 10. november fra tidlig eftermiddag, tager Ruds Vedby og Reerslev Sogns konfirmander 2010/2011 af sted til Roskilde Domkirke, hvor vi skal deltage i årets konfirmandtræf.

Det konfirmandtræf der igennem flere år har samlet en stor del af Roskilde Stifts mange konfirmander på tværs af sognegrænser.
I de efterhånden mange år vi har været med har vi kunnet opleve blandt andet Anders Lund Madsen spille Martin Luther på hans sædvanlige humoristiske måde. Han kommer dog ikke i år.

I år skal vi forfølge et tema der også optog Luther meget: Hvad koster nåde ?

Jeg læste på et tidspunkt en artikel i Kristelig Dagblad, hvor der gives udtryk for, at ordet ”nåde” ikke siger vi moderne mennesker noget som helst – i artiklen skrevet af Henrik Hoffmann-Hansen fortælles:
Nogen mennesker havde mistet et kært menneske, et menneske, hvis liv netop blev levet i dyb tillid til Guds nåde. Det ville de gerne markere, så de ringede til blomsterhandleren og bestilte en krans - på kransebåndet fortalte de blomsterhandleren - skulle der stå ”Af bare nåde”
Ved begravelsen kunne man så læse, at det var blevet til: ”Er bare noget”
Tja sådan kan det gå, når store ord ryger ud af sproget.

I domkirken skal vi undersøge, hvad det efterhånden fremmedord betyder. Hvad er nåde for en størrelse. Og hvad betyder det for dig og mig og en 13 årig på vej mod voksenlivet at Gud har givet os lov til at bruge af hans verden helt gratis med det ansvar der altid følger med.
Vi skal deltage i gudstjeneste inde i Domkirken, vi skal inddrages i rollespil- vi skal tage stilling til en række dilemmaer inden vi med rygsækken fuld af gode oplevelser igen drager hjem til det Vestsjællandske.

Konfirmandgudstjeneste i Reerslev Kirke

Sognepræsterne Marianne Agerholm og Kirsten Esbjerg har invitere årets konfirmandhold fra Ruds Vedby og Reerslev til en særlig fælles gudstjeneste i Reerslev Kirke, torsdag den 18. november.
Her vil de holde en kort, anderledes gudstjeneste med lidt mindre tale og lidt flere aktiviteter.
Efter gudstjenesten er der hygge med pizza og sodavand.