Børnenes Ruds Vedby Kirke

Hvorfor spiser vi gås på Mortens aften? - det og meget andet, fik de 30 børn, unge og lidt ældre, svar på ved årets sidste gudstjeneste i børnehøjde.

Hvorfor spiser vi gås på Mortens Aften ????? Er der bare en eller anden der vil score kassen ved at lancere gås i den mørke november tid. Eller er der en anden grund.

Mortens aften - er opkaldt efter Martin af Tour, han ville ikke være biskop og gemte sig i en gåsesti, da folk kom for at gøre ham til biskop.
Det var ikke så smart, for gæs de skræpper, så Martin han blev altså biskop. Som tak for sidst bestemte han, at der skulle spises gås på Mortens Aften.

Mortens aften, Skt. Hans aften, Lucia, særlige dage opkaldt efter mennesker - når nogle mennesker simpelthen har fået en hel dag opkaldt efter sig - er de så noget helt særligt ??? eller er vi alle helt igennem

unikke - særlige, det og meget andet fik de 30 børn, unge og lidt ældre svar på ved årets sidste Gud - Spaghetti - en gudstjeneste absolut i børnehøjde.

Børnekoret sang Sigurd Barret sange, Kim Larsen fik vi også hørt og efter en halv times tid, var der mad og drikke i sognegården for store og små.

Nu står julens fest for døren, men næste gang vi ses til et festligt børne- arrangement i det nye år - er til den årlige Fastelavnsfest - i kirke og ved sognegården - den 6. marts 2011 kl. 13.00 med gudstjeneste og slå katten af tønden i sognegården.

Marianne Agerholm