5-600 var samlet til festlig gudstjeneste under
åben himmel i Ruds Vedby

Det siges, at tredje gang er lykkens gang .....
Også denne gang blev den tredje gang lykkens gang.

Vi, der var arrangører bag Ringsted-Sorø Provsti store friluftsgudstjeneste 2. pinsedag, må bare konstaterer, at Amfiteateret i Vedbygaards park nok er noget nær de perfekte rammer til en gudstjeneste under åben himmel.

For tredje gang lykkedes det, at samle 5-600 mennesker på Amfiteatret, solen skinnede næsten fra en skyfri himmel, det blæste hjemligt gennem løvet og det åndede himmelsk over alle vi der var samlede der.

Temaet for 2. pinsedag var "Helligånden i håret", årets prædikant Jon Skjold Henriksen holdt en flot prædiken om, hvad "Helligånd i håret er" - han talte om glæde, om mørke og lys, om Guds kærlighed der ånder himmelsk over støvet.

Ruds Vedby Garden kom forbi og spillede til stor glæde for alle og Rikke Marin Pedersen slog bedeslagene på bækkener. Gospelkoret Good News og børnekoret "Englekoret" sang sig vej ind i alles hjerter. Ungerne på amfiteatrets rækker pustede sæbebobler, der blev ført af vinden.
Der var gående altergang, og efter gudstjenesten var der "run" på salgsboden - Borgspillet solgte lidt til halsen og det samme gjorde Kirkens Korshær, Sorø og de kunne melde alt udsolgt.
Der blev samlet ind til Provstiets ydremissions projekt under BDM "albanske kirkers børne og ungdomsklubber" - det gav omkring kr. 5.500.
Man kunne såmænd også købe lys fra kirkens korshærs blå bil, og havde man lyst til lidt historie - så var der rundvisning på Vedbygaard efter gudstjenesten - omkring 60 mennesker benyttede sig af det tilbud.

Det er rigtigt dejligt at arrangere friluftsgudstjeneste, og møde så stor opbakning fra nær og fjern, siger arbejdsgruppen bag; sognepræsterne Jon Skjold Henriksen, Marianne Agerholm og Frederik Berggren Smidt.
Det er et stort provsti vi er i - Ringsted-Sorø Provsti går faktisk næsten ned til Haslev, og så helt herop til det vestligste punkt - Ruds Vedby, så det er skønt, at mange tager turen og medvirker til at gøre en festlig dag endnu festligere.

Det er vigtigt at sige tak siger arbejdsgruppen, så det vil vi gøre - tak til alle der medvirkede, til at gøre det til en rigtig god dag, tak til Borgspil, Korshær, Garden, Good News, Børnekoret "Englekoret", tak til organist Mia Engsager, tak til Vedbygaard, tak til parkeringsfolkene, til lydmand, til frivillige der satte stole og telte op, tak til præster og ikke mindst tak til alle gudstjenestedeltagere.

Marianne Agerholm