Temagudstjenesten gjorde børnene lidt klogere på det med døden

Der var ikke megen varme i luften udenfor, da omkring 80 børn, forældre og bedsteforældre slog et smut forbi Ruds Vedby Kirke den torsdag for at blive lidt klogere på det med døden, for det var nemlig døden der var temaet for denne novemberaftens gudstjeneste i absolut børnehøjde.

Stearinlysene blafrede indendørs og satte os alle i en særlig stemning og vores gode samarbejde mellem Ruds Vedby kirke og Skole bar frugt, vores fælles kor sang med kun 3 øvegange "Dona Eis Pacem" og "Jeg vil male dagen blå" og modtog fortjente klapsalver af alle.
Juniorkonfirmand Sofie Lok læste indgangsbøn og derefter satte præst Marianne Agerholm sig og en stor del af børnene op ved knæfaldet i kirken og de talte om det at miste, om hvor ked af det man kan blive, når man må sige farvel til en hund, en kat, en fugl eller et menneske.

Da gudstjenesten var slut gik vi ud i den mørke novemberaften og over i sognegården der blev fyldt til bristepunktet – lasagne og saftevand blev indtaget i lange baner, ungerne fik leget og de voksne fik snakket. Stor tak til alle – jeg glæder mig til at se jer igen måske til familie og børnegudstjenesten 1. søndag i advent den 27. november 2011 kl.10.30, hvor vi spiser kirkejulefrokost bagefter i sognegården, formedelst 50 kr. slutter sognepræst Marianne Agerholm.