Du er ikke alene:
Konfirmandtræf i Roskilde Domkirke

Ruds Vedby konfirmander deltog i årets konfirmandtræf i Roskilde Domkirke
- klædt ud som Jesu disciple.

Hvornår er vi den barmhjertige samaritaner - livet er fuld af dilemmaer -
og er der ikke altid to sider af en sandhed?

Vel ankommen til parkeringspladsen ved Vikingeskibene i Roskilde – og med en halv time inden vi skal være i Domkirke, blev det lige tid til at fjolle. Vejret var perfekt, så hvorfor ikke lige snuppe sig en sandwich …

Vi er på vej ind i Domkirken - humøret er højt og selvom man skal iklædes kåber :-(
Åh, det kunne de da ikke mene, de voksne!

Så var vi kommet indenfor i Domkirken – den første, vi mødte var en kvinde som lærte os om bøn, man kan bede om hvad som helst, man kan bede for dem man elsker, man kan bede fordi man føler sig helt alene, ja man kan bede af så mange forskellige grunde og det bedste af det hele er, at Gud hører bøn.
Det betyder ikke nødvendigvis, at man får det som man vil have det, men Gud er der altid. Det er det løfte vi fik engang, da vi blev døbt – Se – jeg er med dig alle dage indtil verdens ende.
Når man beder, så behøver man ikke sætte sig ned, eller opføre sig specielt.
Et "hjælp mig Gud" kan fint du' - eller hvad man nu vil.
De fleste mennesker har bedt, også selvom de faktisk ikke har tænkt over det – hvem genkender måske ikke "Mari Mari Marolle, flyv op til Vorherre og be' om godt vejr. "
Det er da også en bøn J
Hun var godt nok lidt skræmmende - hende tyven, som sad der på gulvet og som havde stjålet præstens får.
Konfirmanderne var klædt ud som Jesu disciple - og skulle nu prøve, at skelne mellem godt og ondt, sandhed og løgn, de små hvis'er - de små måske'er

Fotos: Marianne Agerholm