Kirkelukning

Kirkens inventar pakkes ind og ned...

Så er det nu det sker - nu lukkes Ruds Vedby Kirke - dog kun midlertidigt - for vi har en kirke, der nyder godt af god folkelig opbakning.

Ruds Vedby Kirke bliver lukket fra begyndelsen af juli måned - til slutningen af november 2013. Det skyldes, at kirkens varmeanlæg igennem lang tid har været temmelig ustabilt, og det skal derfor skiftes ud.
Vi har lagt os i selen for at finde en løsning, der tilgodeser økonomien og miljøet.

Når varmeanlægget skiftes ud og trægulvet under bænkene løftes af, så er det oplagt, også samtidig, at give kirken en ”overhaling”. Det betyder blandt andet, at kirken kalkes op indvendig, bænkerækkerne bliver malet – det grønne betræk på knæfaldet skiftes.

At sætte sådan et projekt i søen, det er ikke bare, noget man gør – det har været en lang proces og involverer mange myndigheder, blandt andet Nationalmuseet.

Når kirken lukkes – skal der holdes gudstjeneste andre steder – vi har valgt en løsning i samråd med provst Lars Poulsen – løsningen byder på gudstjenester i sognegården i Ruds Vedby – vi låner kirkeinventar fra Filadelfia Skovkirke og så har menighedsrådet for Tersløse, Skellebjerg og Niløse pastorat åbnet Skellebjerg Kirke for os som vi vil benytte af og til.
Skellebjerg Kirke vil blive den faste kirke, som vi i hele lukkeperioden benytter os af i forbindelse med bisættelse/begravelser og andre kirkelige handlinger.

Når vi flytter menigheden fra et sted til et andet, så er der også noget med transport – kirkebilen kører, og hvis man ønsker, at gøre brug af den - koster det bare en flad 5´er hver vej – kirkebilen bestilles fredag inden kl. 15.00.

Som planen er nu – åbnes kirken igen med en festgudstjeneste i november måned, mere om dette senere.

Mange sommerhilsener
fra Menighedsrådet ved Ruds Vedby Kirke

Her er sidste nye billede fra kirken!   Her er kirkerummet i sognegården - på en ganske almindelig hverdag
- når sognegården bruges til andet, så rykkes knæfaldet til side.