Fredslyset på sin faste plads i den katolske Sankt Laurentii Kirke i Roskilde.

Fredslyset kommer til Ruds Vedby

Fredslyset modtages i Ruds Vedby Kirke i forbindelse med gudstjenesten 1. søndag i advent.

Om fredslyset:
Fredslyset blev oprindeligt tændt i fødselsgrotten i Betlehem, ved den flamme, som altid brænder.
Fredslystraditionen opstod i begyndelsen af 1980'erne i Østrig, hvor aktionen blev startet af den østrigske radio ORF, og gennemført under navnet »Lys i mørket«, til fordel for nødlidende og handicappede mennesker der.

I flere lande er det nu blevet et samarbejde mellem spejderne og Sct. Georgs Gilderne. I 1996 lykkedes det enkelte danske Sct. Georgs Gilder at få bragt Fredslyset ud i Danmark og videre til Sverige.
Allerede året efter deltog ca. 35 gilder og i 1999 var antallet steget til over 100.

Udbredelsen af Fredslyset går fra Wien over Frankrig, England, Skotland og til Irland. Fra Wien også gennem Tyskland, hvor det forgrener sig nordpå til Skandinavien og østpå rundt i det meste af Østeuropa.
I Danmark har vi valgt at modtage og videregive Fredslyset uden nogen form for politisk, religiøs eller anden bagtanke, og som en gave hvor budskabet er:

• Fred på Jorden
• et lys for fællesskab
• et lys for forståelse
• et lys for fred og venskab
• et lys for tolerance
• et lys for nødlidende og ensomme
• et lys for aktivt hjælpende
• en gave som skal lyse op i adventstiden
• en gave til dig, så du kan tænde et lys til glæde for andre.

I Roskilde har Fredslyset fast plads i den katolske Sankt Laurentii Kirke, som passer og plejer det tændte Fredslys hele året. Tirsdag den 26. november vil Sct. Georgs Gilderne i Sorø afhente Fredslyset i Roskilde og bringe det til Sorø, hvorefter vi vil bringe det ud til alle interesserede.
Det sker altså 1. søndag i advent i Ruds Vedby i forbindelse med gudstjenesten.