I går gik turen til Tveje Merløse kirke, hvor vi ved ankomst fik et nybagt pølsehorn samt øl/vand – inden vi fik en dejlig guidet tur i kirken og på kirkegården. Spændende gammel kirke, som er blevet restaureret ad flere omgange – desuden en meget flot naturkirkegård.

Derefter gik turen med bussen til Nykøbing Sj. – hvor vi besøgte Psykiatrimuseet. Men sikken et regnvejr – lyn – og torden, ØV.

Vi fik kaffe og kage på museet – gik selv rundt og kiggede lidt derinde – der var bl.a. et tv, hvor Peter Lund Madsen (hjerneforsker) stod og viste samt fortalte om det hvide snit i hjernen – hvordan man gik ind med syle via øjnene – puha - det var vi mange, som ikke lige syntes om. Det havde man gjort helt frem til engang i 1970-erne.

Da det var sådan et møgvejr – kom vi ikke i parken – men tog en smutvej bagom til kapellet – hvor vi havde guide på. Hun fortalte om dette og viste os gravsten, som de indlagte selv havde fremstillet og lavet til de døde. Bag ved kapellet var der et rum – indeholdende et bord med rustfri stålplade samt vask – her lagde man ligene og skar hjernen ud. Hjernen kom i en plastikspand, som blev transporteret til Århus – hvor de fortsat står. Hjernerne brugte man til forskning indenfor psykiatrien – det gør man så ikke mere – men nu bruges de til forskning inden for bl.a. Alzheimer. Ved siden af kapellet ligger kirkegården – hvor de efterfølgende blev begravet.

Vi smuttede ud til bussen mellem bygerne – sammen med guiden kørte vi til den lokale kirke – som nu ikke længere er kirke – men den står fortsat som sådan. Herinde hang et mægtigt skib ned fra loftet – det hed HÅBET – det var en af de indlagte som havde lavet dette.

Så fortsatte vi til Hempels Glasmuseum – hvor vi også havde guide – meget interessant udstilling – som skifter i løbet af en sæson

Nu skulle vi så have noget at spise – det fik vi på Aladdin i Vig. Vi havde alle valgt 3 retter mad, som var ringet ind og bestilt – så det kørte bare – alle fik hvad de havde bestilt – super hyggeligt sted – og dejligt personale.

Så gik turen ellers hjemad igen – en lang dag, vi tog afsted kl. 11.30 og var hjemme igen kl. 21.45 – men med masser af oplevelser – selvom vejret ikke var med os i år.

Hilsen Pia Sterregård