Konfirmanderne i Ruds Vedby samt Gierslev, Ørslev og Solbjerg Sogne udsættes for benspænd

karavanen 1Konfirmanderne i Ruds Vedby og Gierslev, Ørslev og Solbjerg Sogne får sig en oplevelse ud over det sædvanlige, når Sultkaravanen fra Folkekirkens Nødhjælp kommer forbi onsdag den 26. februar fra 8.30 til 11.30 i Ruds Vedby Sognegård.


Hvis du ikke har råd til det hele, hvad vil du så helst undvære? Lægehjælp, mad eller vand? 
Dette og andre dilemmaer bliver konfirmanderne udsat for, når Sultkaravanen, en flok tidligere volontører i Uganda og Malawi, kommer på besøg.

Gennem leg, information og foredrag vil Sultkaravanen sætte fokus på ulighed, fattigdom og sult og på, hvad sult gør ved mennesker.

En af deltagerne i Sultkaravanen er 19-årige Johanne Klaaborg, der har boet hos en familie i Uganda i flere uger. Hun har på egen krop oplevet den knappe og ensformige mad, folk spiser på landet.
”I Danmark spiser vi, når vi har lyst. Fordi vi har lyst. I Uganda spiser de for at blive mætte, og deres yndlingsmad er den, der mætter mest. Ikke den, der smager bedst”, siger Johanne.

Johanne og de unge i Sultkaravanen vil udsætte konfirmanderne for forskellige lege, hvor de på egen krop skal opleve forskellighed og uretfærdighed.
Der skal quizzes, hvor holdene er forskellige lande i verden. De rige lande får nemme spørgsmål og al den hjælp, de har brug for, mens de fattige lande må bakse med spørgsmål, de med garanti ikke kan svare på. karavanen 2

Volontørerne har lavet et vendespil, hvor den bulede balje under åben himmel passer sammen med det dejlige varme brusebad, vi er så vant til herhjemme. 
”Vi vil gerne gøre de unge opmærksomme på, at verdens problemer med ulighed og fattigdom skal løses i fællesskab” siger Johanne.

I 2014 består karavanen af seks hold unge u-landsfrivillige. I løbet af tre uger besøger de unge i karavanen 174 forskellige grupper og laver deres oplæg for omkring 9.000 børn og unge. 
Alt sammen som optakt til Folkekirkens Nødhjælps årlige Sogneindsamling søndag den 9. marts


Udskriv