Dåb eller navngivning

doebefont

Lørdag den 8 Februar 2020 kl. 11.00. juni er der mulighed for dåb kl. 11.00 i Ruds Vedby Kirke, vil du være med så skynd dig at ringe til Marianne Agerholm på 58261136,

Hvad skal jeg vælge, ja et af to skal I vælge senest 6 måneder efter jeres barns fødsel, det siger lovgivningen i Danmark. Vælger du/I af få dit barn døbt, så vær sød at tage kontakt til den præst der skal døbe barnet, gerne i god tid.

Når aftale er truffet, mødes vi til en samtale omkring dåben enten hjemme hos dig eller oppe på mit kontor. I forbindelse med dåb skal der være minimum 3 faddere og maksimalt 5. Gudmor eller gudfar tæller med i antallet og mor eller far kan sagtens stå fadder. En fadder skal være døbt i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn og drejer det sig om unge menneske der gerne vil stå fadder, så er tommelfingerreglen, at de skal være konfirmeret.

Skal dit barn navngives - altså ikke døbes, skal navngivning anmeldes via borger.dk.

Lørdagsdåb Dåb finder sædvanligvis sted ved højmessen om søndagen. Der er imidlertid ofte fremsat ønske om dåb på lørdage og derfor kan der nu tilbydes lørdagsdåb på udvalgte datoer.

Lørdagsdåb, kan udover disse datoer ikke finde sted og man skal være opmærksom på, at hvis der indkommer ønske om dåb af flere børn samme tid og sted, så vil der blive sagt ja til det, man skal altså ikke regne med, at have kirken eller sognegården for sig selv.

Der indbydes til lørdagsdåb i Ruds Vedby Kirke 4 gange om året.

Læs mere om dåb i folkekirken her..